Houston Eğitim Ataşeliği

2020 YTB TÜRKÇE ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın anadil konusundaki yetkinliklerini artırmak ve Türk Diasporasına özgü edebiyat alanında yeni açılımları teşvik etmek amacıyla "YTB Türkçe Ödülleri" yarışması düzenlemektedir.
2020 YTB TÜRKÇE ÖDÜLLERİ YARIŞMASI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkçe yetkinliklerini ile ifade kabiliyetlerini artırmak ve Türk Diasporasına özgü edebiyat alanında yeni açılımları teşvik etmek amacıyla "YTB Türkçe Ödülleri" yarışması düzenliyor. Farklı alanlarda ilan edilecek programla birlikte Türkçe'nin doğru, düzgün ve yaygın olarak kullanılması hususunda bir farkındalık oluşması hedefleniyor.

YTB Türkçe Ödülleri yarışması öykü, şiir, deneme ve kitap desteği olmak üzere 4 ayrı kategori altında düzenlenecek ve her kategori için ayrı bir seçici kurul oluşturulacaktır. Seçici kurulun esas alacağı değerlendirme kriterleri arasında; Türkçenin doğru ve etkili kullanımı, dil ve imla kurulları, özgünlük ile üslup olacaktır.  Ayrıca yarışmada yer alacak eserin, Türk Diaspora edebiyat üretimini artırması ve bu türe yönelik yeni açılımlar kazandırması da değerlendirme açısından önem taşımaktadır. Öykü, şiir ve deneme kategorisinde dereceye giren adaylara, birincilik ödülü olarak 15 bin TL, ikincilik ödülü olarak 10 bin TL, üçüncülük ödülü olarak ise 7.500 TL verilecektir. Bunun yanında ise seçilen bir esere 7.500 TL jüri özel ödülü verilecektir. Kitap desteği kategorisinde ise ilk 5'e giren eser sahiplerine telif ve basım desteği olarak 20 bin TL'ye kadar destek sağlanacaktır.

 

Bununla birlikte tüm kategorilerde ilk 10'a giren yarışmacılara YTB Türk Edebiyatı Kitap Seti hediye edilecek olup, YTB Yazarlık Akademisi Programına ücretsiz olarak katılma imkânı sunulacaktır. Afiş için tıklayınız.

 

YARIŞMA TAKVİMİ:

·         Başvuru Tarihleri: 25 Şubat 2020- 17 Mayıs 2020

·         Teknik Değerlendirme: 17 Mayıs -31 Mayıs 2020

·         Seçici Kurul Değerlendirmesi: 1 Haziran - 30 Haziran 2020

·         Kazananların İlanı: 13 Temmuz 2020

·         Ödül Töreni: Tarih ve yer bilgisi www.ytb.gov.tr'de ilan edilecektir.

 

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlarımız eserlerini istenilen belgelerle birlikte YTB tarafından ilan edilen başvuru süreleri içerisinde elektronik posta yoluyla (turkceodulleri@ytb.gov.tr) iletmeleri gerekmektedir.

Yarışmaya ilişkin başvuru formu ve şartname www.ytb.gov.tr adresinden indirilebilecektir.

Başvuru süreci içerisinde gönderilmeyen eserler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

5333 Westheimer Road Suite 1050 77056 Houston, TX, USA - 1 (713) 6230632

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.