Houston Eğitim Ataşeliği

1416 sayılı Kanun kapsamında, Tedavi için Türkiye´ye hangi şartlarda gidebilirim?

1416 sayılı Kanun kapsamında, Tedavi için Türkiye´ye hangi şartlarda gidebilirim?

1-1416 sayılı Kanun kapsamındaki öğrencilerin tedavi için iki aydan fazla süre Türkiye´ye gidişlerine öğrenim yerinden ayrılmaları açısından;

Ataşeliğin tekifi üzerine Bakanlıkça ya da adına öğrenim görülen kurum veya kuruluşça izin verilebilmektedir. İki ayı geçen izin talepleri hakkında Ataşeliğin sitesindeki ilgili bölümü okumak için tıklayınız.

 

2-Resmi burslu öğrencilerin tedavi için Türkiye´ye gidişlerine mali açıdan; mali hakları düzenleyen tebliğde belirtilen şartların varlığı halinde Ataşeliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda izin verilebilmektedir.

 

Anılan tebliğde yer alan hüküm şu şekildedir:

'Yurt dışında öğrenim yaparken rahatsızlanan ve rahatsızlığı nedeniyle öğrenim kurumuna devam edemeyen resmî burslu öğrencilerin, tedavilerinin iki aydan fazla süreceğinin tespit edilmesi ve hastane giderlerinin sigortasınca ödenmemesi halinde, hastane/üniversite, sağlık merkezi yetkililerinin onayı alınarak tedavileri yurtta yaptırılır. Tedavi için yurda gelmeleri eğitim müşavirlik/ataşelikçe uygun görülen öğrencilerin, yurt dışında öğrenim yapmakla ilgili hakları saklı tutulmak kaydıyla, en fazla altı aya kadar olan yurt içi tedavi giderleri, ayrıca Türkiye'deki ikamet ve tedavi yerlerine kadar geliş ve tedavi sonucunda öğrenim yerine dönüş yol giderleri ile zaruri hallerde hasta öğrenciye refakat edecek olanın yol giderleri bağlı bulunduğu Kurumca ödenir.'

 

Buna göre tedavi için Türkiye´ye gitmek isteyen öğrencilerimizin;

  • Tedaviyi gerektiren rahatsızlığın ne olduğuna, tedavinin iki aydan daha fazla süreceğine ve Türkiye´de yapılmasının daha uygun olacağına dair doktor raporu ile,
     
  • Tedaviye ilişkin hastane giderlerinin sigorta tarafından karşılanmadığına dair belgeyi bir dilekçe ekinde Ataşeliğimize ulaştırmaları gerekmektedir. 

 

Eksiksiz başvurulan talepler, Ataşeliğimizce değerlendirilerek uygun görülmesi durumunda Bakanlığa ya da bağlı olunan Kuruma bildirilmektedir.

5333 Westheimer Road Suite 1050 77056 Houston, TX, USA - 1 (713) 6230632

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.