Mezuniyet Bildirimi ve Görev Talebi
4019
17:46
28.08.2023

Değerli Öğrencimiz,

1416 sayılı Kanun kapsamındaki öğreniminizi tamamlamanız ve derecenizi almanızdan ötürü sizi tebrik ediyor, şimdiden görevinizde başarılar diliyoruz. Görev talebinde bulunmak amacıyla, yurda dönüş izin talebiniz olmadan öğrenim yerinden ayrılmanız uygun değildir. Bu nedenle, haklarınızın korunabilmesi, iş ve işlemlerinizin devamı için bu konuya hassasiyet göstermeniz gerekmektedir.

*Yeni Yönetmelik gereği yapılan düzenleme ile öğrencilerin görev talep dilekçelerini doğrudan adına öğrenim gördükleri kurumlara vermesi ve atama işlemlerinin bu kurumlarca yerine getirilmesi öngörülmektedir. Öğrenimlerini başarıyla tamamladığını belgeleyen öğrencilerimizin -görev talebinde bulunmak amacıyla yurda dönüş izin dilekçesini- posta yoluyla ekleri ile birlikte Ataşeliğimize göndermeleri gerekmektedir. Bu talebinize istinaden; (Ataşeliğimizce öğrenimi tamamlama teyidiniz sonrası) yurda dönüş izin onayınız Bakanlığa bildirilmektedir.

*Mezuniyetiniz sonrası, diploma denklik belgesi talebi için YÖK'e yaptığınız başvuru, yine nihai olarak Ataşeliğimiz denetiminden/onayından geçmektedir. Bu nedenle; dosyanızdaki bilgi ve belgelerin eksiksiz ve usulünce olması gerekmektedir. Geçici mezuniyet belgeniz ve transkriptinizin belirtildiği şekildeki nitelikleri taşıması, özellikle bu aşamada önem teşkil etmektedir.

 

 Ataşeliğimize Gönderilmesi Gereken Belgeler:

1-Görev Talebi İçin Öğrenim Yerinden Ayrılma İzin Formu ( tıklayınız )

2-Geçici Mezuniyet Belgesi ASLI:

Tüm gereklilikleri yerine getirdiğinizi ve mezuniyet tarihinizi belirten, graduate/registrar office´den alınan resmi okul yazısının ASLI forma eklenmelidir.

- Okul yazınızda; tarih belirtilerek tüm gereklilikleri yerine getirdiğinize dair bilgi yer almıyorsa; mezun olaCAĞınızın değil, mezun olDUğunuzun ifade edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, ileri tarihli mezuniyet bilgisi içeren yazılar işleme alınamamaktadır. Yazının düzenlendiği tarih, en erken mezuniyet günü olabilir.

- Okul yazınızın antetli kağıtta, filigran/kabartma/mühür içerikli ve/veya ıslak imzalı olarak düzenlendiğine emin olunması gerekmektedir. PDF vb formatlardaki ASIL nitelikte olmayan belgeler, işleme alınamamaktadır. Okul tarafından bu tip bir belge email ile size iletilse bile; Ataşeliğimize aslının sunulması gerektiğinden, okulunuzdan yukarıda belirtilen nitelikte belge talep etmek sizin sorumluluğunuzdadır.

- 'Danışman veya bölümden alınan yazı' bu belgeyle aynı niteliği taşımadığından, belgenizin 'graduate/registrar office´den' alınması gerekmektedir.

3-Transkript:

-Transkriptin son haline ulaşılamaz ise güncel tarihli mevcut transkript gönderilebilir.

-Geçici mezuniyet belgesinin ASLIna ulaşılamaz ise mezuniyet bilginizi içeren transkriptin  (Degree Awarded: xx/xx/2021) ASLI eklenmelidir.

3-Tezin Giriş Kısmının Türkçe Tercümesi: Tezin giriş sayfasını tercümesi ile birlikte göndermelisiniz.

3-Yurda Giriş-Çıkış Belgesi: Giriş Çıkış belgesi yutdışında eğitiminizin tümünü kapsamalıdır.

 

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

Talebinizin işleme alınabilmesi için;

1-Formun elektronik ortamda eksiksiz bir şekilde doldurulması ve ıslak imzalı olarak, ekleriyle birlikte posta yoluyla Ataşeliğimize gönderilmesi gerekmektedir. 

2-Formun imzalandığı tarih; mezuniyet tarihi veya sonrasında olmalıdır. (Beyanınız, 'mezun olDUğunuzu' ifade ettiği için)

3-Eklerin yukarıda belirtilen nitelikte olması gerekmektedir.

4-Form ve ekleri için lütfen zımba kullanmayınız.

5-Evrakların gönderildiği postanın takip edilmesi önerilmektedir.


Sürece İlişkin Not: 

*Görev talebinde işlem süreci aşağıdaki şekilde işlemektedir.

1-Yukarıda belirtildiği şekilde Ataşeliğimize başvurarak 'görev talebi için yurda dönüş izni' alınması gerekmektedir.

2-Bu mezuniyet teyidi ve öğrenim yerinden ayrılma izni Ataşeliğimizce, Bakanlığa bildirilmektedir.

3-Bursiyerlerimiz, yurda döndüğünde Bakanlığa ayrıca teslim edilmesi gereken evraklar sonrası (Bakanlığımızdan) 'mezuniyet durum belgesi' almaktadır.

4-Bu belge ile adına öğrenim gördüğü kuruma 'görev talebi' için mezuniyet tarihinden itibaren 2 aylık yasal sürede başvurulması gerekmektedir.

 

*Bakanlığa başvururken, teslim edilen evraklar ve adres bilgisi aşağıda yer almaktadır. Ancak dosyanızla ilgilenen yetkiliden güncel bilgi teyidi almanız önerilmektedir.

- Post Dr mezununun Bakanlığa teslim ettiği belgeler; Mezuniyet durum belgesi talep formu, Bakanlığın düzenlediği özgeçmiş formu, doktora tezinin cdye çekilmiş hali, tezin ciltlenmiş hali ve 200 kelimeyi geçmeyecek şekilde Türkçe özeti, post doktora bitirme belgesi, doktora diploması, transkript, son iki yıla ait e-devletten alınan yurda giriş-çıkış belgesi 

- Adres: Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknik Okullar Yenimahalle/ANKARA

* Mezuniyetiniz sonrası işlem süreci nedeniyle fazla burs ödemesi yapılması söz konusu ise ilgili miktarı (NY) Ataşelik hesabına ya da merkez saymanlık hesabına iade edip dekontu Bakanlığa göndermeniz gerekmektedir. Aşağıda yer alan Banka bilgileri için güncel bilgi teyidi almanız önerilmektedir.

- Merkez Saymanlık Tahsilat Hesabı: TR 0200 0010 0100 0003 5015 4035

- Vakifbank New York Branch: Routing# 026 012 713  Account# 751 0000 408

 

Eğitim süreciniz boyunca sizlerle uyum içinde çalışmanın mutluluğu ve başarılarınıza şahit olmanın gururuyla, görevinizde başarılar dileriz.

T.C. Houston Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Yayın Tarihi: 28.08.2023